Interieurontwerp

Spannend, we gaan bouwen!

Wanneer u nieuw gaat bouwen, gaat verbouwen of een nieuw kantoor of winkelpand wilt betrekken, breekt vaak een drukke en spannende tijd aan. Er moeten veel keuzes worden gemaakt en hoe weet u nu of u de juiste keuzes maakt? 

 

1.  Van standaardontwerp naar maatwerk

Ten eerste is het van belang dat wat er gebouwd of verbouwd gaat worden geheel is afgestemd op uw unieke woon- /gebruikswensen. Een jong gezin met kinderen vindt anderen zaken belangrijk in een woonsituatie dan bijvoorbeeld een vrijgezelle jonge man of een ouder echtpaar zonder kinderen. Hetzelfde geldt voor een kantoor of winkelpand; welke manier van werken past bij de gebruiker? Bij een advocatenkantoor is er meer behoefte aan spreekkamers dan op flexkantoor waar netwerken centraal staat. De Zonnekamer maakt voor u passend en persoonlijk ontwerp uitgaande van uw unieke woon- /gebruikswensen.

                 

 

2.  Snel tot de juiste keuze komen door duidelijke 3D visualisaties

Ten tweede is het van belang om een goed beeld te krijgen van het ontwerp. De Zonnekamer doet dit door al haar ontwerpen naast in het gebruikelijke 2D ook in 3D voor u te visualiseren. Vooral door deze 3D visualisaties wordt het al snel duidelijk of een bepaalde bouwkundige indeling of keuze voor een kleur of bepaald materiaalgebruik passend is of dat deze toch beter aangepast kan worden. Hierdoor kan er sneller worden besloten en worden geschakeld met de aannemer.

 

          

 

3.  Bouwbegeleiding

Indien gewenst neemt De Zonnekamer deel aan de bouwvergaderingen om samen met de u en de aannemer(s) de stand van zaken van de verbouwing te bespreken en waar nodig in goede banen te leiden.

 

Werkwijze van De Zonnekamer

De Zonnekamer werkt met een stappenplan. Ieder project begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we uw wensen en idee├źn bespreken. Wanneer het een verbouwing betreft bekijken we samen de bestaande woning en bespreken we uw plannen. Wanneer het een nieuwbouwwoning betreft bekijken we samen de tekeningen van de projectontwikkelaar. Vervolgens stellen we op basis van uw wensen een programma van eisen samen. Dit vormt de basis van het ontwerp. Het ontwerpproces bestaat vervolgens uit verscheidene fasen; concept ontwerp, voorlopig ontwerp en definitief ontwerp. Elke fase wordt afgesloten met een presentatie document waarin het ontwerp op passende wijze gevisualiseerd wordt. Dit kan zijn door middel van schetsen, 2D tekeningen, moodboards, 3D tekeningen en zelfs door middel van een Virtual Reality experience waardoor u zich door middel van een Virtual Reality bril in de nieuwe ruimte waant! Na elke fase kunt u beslissen of u het traject verder wilt vervolgen.

Parallel aan de ontwerp fasen biedt de Zonnekamer de mogelijkheid voor bouwbegeleiding en het uitvoeren van offertetrajecten.

 

 

                      

 

Overige diensten

De volgende diensten worden los aangeboden:

  • Kleur en materiaaladvies
  • Moodboards
  • Lichtplan
  • Virtual Reality presentatie

 

Projecten

Loft Keizersgracht Amsterdam

Boven etage Badhoevedorp

Visplaza Roel Hopman Soest

Slaapkamer plus badkamer H'sum

Beneden etage Amsterdam

Verbouwing keuken Soest

Nieuwbouw hoekwoning Weespersluis

Nieuwbouw middenwoning Weespersluis

Verbouwing jaren 30-woning Utrecht