Over De Zonnekamer

De Zonnekamer is opgericht door Maartje Berkelmans. Creativiteit heeft Maartje niet van een vreemde. Haar vader werkt al sinds 1976 met staal, onder andere het renoveren van historische hekwerken en poorten en divers smeedwerk. Na haar studie interieurarchitectuur aan de kunstacademie te Utrecht besluit Maartje een eigen ontwerpbureau te starten waar ook haar liefde voor staal een plaats heeft gekregen.

Maartje’s interieurontwerpen kenmerken zich door ruimtelijkheid en heldere lijnen en vormen. Zij wordt geïnspireerd door architecten als Dudok en Duiker met hun kenmerkende composities van horizontale en verticale lijnen en verspringende volumes. Al spelend met deze ingrediënten maakt Maartje voor elke klant een ontwerp met een eigen ritme en harmonie. Een geheel wat rust uitstraalt maar ook expressief is en waarbij de functionaliteit niet uit het oog verloren wordt. Staal is een materiaal dat heel goed past deze ontwerpstijl. Met de strakke heldere lijnen van bijvoorbeeld een stalen pui of roedes in een deur kan een prachtig grafisch beeld gecreëerd worden.

Maartje doet dit alles met veel passie en liefde voor het vak met als doel de klant te verwonderen en optimaal te laten genieten van zijn omgeving. Want genieten is waar het uiteindelijk om gaat.